вторник, 30 януари 2018 г.

Телешки език с масло на фурна

"Телешки език с масло на фурна "
Моя любима глезотийка ❤
Чудно мезе за всяка трапеза и  всеки ценител кулинар ще се съгласи с мен,че е така.
Номера е да е овкусен перфектно, в следствие от което да стане неустоимо ароматен и второто изискване е така да е обработен,че когато хапнеш от него да се топи в устата и да кара човек  да примира от удоволствие. ☺
Играчка е да се приготви, но аз обикновено взимам няколко сварявам ги,обелвам ги,нарязвам ги и ги правя на няколко пликчета в камерата и когато ни се при иска или ни изненадат гости само вадя едно пакетче, овкусявам го , слагам го във фурната за 15 минути и за нула време на масата е сервирана тази тавичка с щастие ☺ с вкусно ,крехко, сочно и ароматно езиче ,а какво и как точно правя , ще разкажа на вас сега.

В случая купих два езика , тежаха общо около 1,700 кг.
Измих ги и ги сложих да се варят заедно с 2 дафинови листа, 2-3 зърна бахар , 10 зърна черен пипер . Ако нямате херметическа тенджера ще ви отнеме около 4 часа ,за да го сварите перфектно, като през това време трябва да му доливате вода ,за да е покрит . 
Когато се свари,още докато е топъл трябва да го  обелите и да остане само чисто месо като на снимката.
Разделих го на 4 части,3 от които отидоха в пликчета и в камерата , а четвъртата нарязах на шайби и подредих в тавичката , посолих ги леко  и поръсих с шарена сол ,навсякъде разпръснах парченца масло и сипах в тавичката 150 мл.вода ,ако имате бульон от варенето сложете от него ,още по вкусно.
Вкарвате във фурната на 220 градуса за 10-15 минути до златисто-кафяв вид и е готово. ..изваждате, поръсвате със свеж,ситно нарязан магданоз и наливайте червеното винце и  сервирайте. ☺Жестоко еее !
Гответе с любов, хранете се вкусно и бъдете щастливи !💖
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.