Днешната тема ще бъде как да изпипаме тази рецепта до съвършенство и да го превърнем в кулинарен шедьовър .
Три са нещата,които търсим готвейки това уникално вкусно ястие и първото е перфектното овкусяване на ястието, второто е месото да остане крехко и сочно при печенето и третото задължително условие е хрупкава кожичка и прекрасни златисто-кафяви картофчета.
Продукти :
1 пиле
1,5 кг. картофи
80 гр.масло
100 мл.вода
1/3 ч.л.черен пипер
1 равна ч.л.червен пипер
1 равна ч.л. мащерка
1 морков
1 ч.л.шарена сол
сол
плик за печене на пиле
Обелете картофите и ги нарежете на едро, на две ,на три и ги сложете в плика за печене,сложете всички сухи подправки ,настържете моркова на едро ренде, сложете и него в плика ,той дава много приятна лека сладост на ястието , сложете почистеното пиле и него в плика . Разтопете маслото и го сипете в плика и него , добавете и водата . Завържете хубаво плика , раздрусайте го леко , за да не се скъса , а целта е подправките да се смесят и да овкусят всичко равномерно . Сложете плика в тавичката в която ще печете и с игла му надупчете дупки ,за да може да диша по време на печенето.
Сложете във фурната на 200 градуса и след 15 минути намалете градусите на 180 и печете 50 минути . През това време 2-3 пъти ходете и лекичко раздрусвайте плика , за да може течноста да облива сухите участъци.
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте в нея като КЛИКНЕТЕ ТУК
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.