сряда, 24 януари 2018 г.

Печено пиле с картофи на фурна

" Пиле печено с картофки' вечно любима класика на малки и големи ❤
Днешната тема ще бъде как да изпипаме тази рецепта до съвършенство и да го превърнем в кулинарен шедьовър .
Три са нещата,които търсим готвейки това уникално вкусно ястие и първото е перфектното овкусяване на ястието, второто е месото да остане крехко и сочно при печенето и третото задължително условие е хрупкава кожичка и прекрасни златисто-кафяви картофчета.
 Как аз постигам тези три изисквания ще ви разкажа сега .

Продукти :

1 пиле
1,5 кг. картофи
80 гр.масло
100 мл.вода
1/3 ч.л.черен пипер
1 равна ч.л.червен пипер
1 равна ч.л. мащерка
1 морков
1 ч.л.шарена сол
сол
плик за печене на пиле
Обелете картофите и ги нарежете на едро, на две ,на три и ги сложете в плика за печене,сложете всички сухи подправки ,настържете моркова на едро ренде, сложете и него в плика ,той дава много приятна лека сладост на ястието , сложете почистеното пиле и него в плика . Разтопете маслото и го сипете в плика и него , добавете и водата . Завържете хубаво плика , раздрусайте го леко , за да не се скъса , а целта е подправките да се смесят и да овкусят всичко равномерно . Сложете плика в тавичката в която ще печете и с игла му надупчете дупки ,за да може да диша по време на печенето.
 Сложете във фурната на 200 градуса и след 15 минути намалете градусите на 180 и печете 50 минути . През това време 2-3 пъти ходете и лекичко раздрусвайте плика , за да може течноста да облива сухите участъци.
Когато времето изтече разкъсайте плика и го извадете от тавата, подредете в тавичката картофите и пилето , усилете градусите на фурната на 220 и допечете ястието до апетитна златисто-кафява кожичка и перфектно завършен външен вид , обикновено това отнема около 10-15 минути.
 Толкова крехко,сочно,апетитно,ароматно   и вкусно се получава, че няма и да помислите да го сготвите по друг начин занапред, а най-важното е да го сготвите с любов ,после да си го хапнете вкусно,вкусно и вие и семействата ви да се почувствате много, мноооого щастливи!  💖
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.