петък, 19 януари 2018 г.

Японски чийзкейк


Невероятно вкусна рецепта за  " Японски чийзкейк " !
Чийзкейка  беше нещото от което се страхувах преди да го  сготвя за първи път.
Знаех ,че всичко трябва да му е изпълнено много прецизно ,за да няма провал и най-вече да бъде опечен перфектно , да има хрупкава златисто-кафява коричка отгоре и мека и леко  влажна текстура отвътре и когато хапнеш да се топи в устата.
 Еми ето този който виждате на снимките е такъв ...научих се и ако имате желание сега ще науча и вас .
 Не е трудно,  специфично е ...не трябва да се отклонявате грам от рецептата и изпълните ли точно всичките ми обяснения ви гарантирам отличен резултат, независимо дали ви е за първи път да го приготвяте или за пореден .
Продукти  :

270 гр. крема сирене ( правила съм го и с българско и с Филаделфия, така че вие си  преценявате  възможностите )
1 чаша захар ( меря с пластмасова за еднократна употреба от 200 мл. )
1 чаша брашно( меря с пластмасова за еднократна употреба от 200 мл. )
3 ванилии
7 яйца
8 с.л . прясно мляко
60 гр . меко масло
1 пакетче царевично нишесте на д-р Йоткер -снимах ви го
сока от половин лимон
Вземете формата за торта (26 см. е моята )и хубаво я намажете с масло навсякъде , а после сложете вътре хартия за печене и изрежете хартия и за стената . Отвън завийте формата с алуминиево фолио много хубаво и залепете с тиксо , ако е необходимо, защото ще печем на водна баня и не бива да пропусне вода и да намокри чийзкейка .
Разделете в две купи белтъците и жълтъците на яйцата и при жълтъците сложете крема сиренето , ванилията , брашното, нишестето , мекото масло и прясното мляко и с пасатора перфектно пасирайте до абсолютна гладкост .
Включете фурната да загрява на 160 градуса.
С бъркалките на миксера започнете да разбивате белтъците , започнат ли да се забелват започнете на части  да добавяте захарта и последно добавете и сока от половината лимон .Всичко да  стане на хубав твърд сняг и тогава с шпатула на 2-3 пъти започнете да добавяте  от разбития сняг към жълтъчения крем , като бъркайте отдолу нагоре леко ,за да не спаднат белтъците до абсолютна хомогеност на тестото .
Изсипете във формата за печене и сложете в загрята на 160 градуса фурна , на водна баня в друга тава в която да има вода до  половината  , засечете 40 минути , а след това намалете на 150 градуса и засечете 35 минути.  Изключете фурната и засечете 30 минути , а след това може да извадите готовия чийзкейк от фурната . По време на печенето за нищо на света не отваряйте фурната, защото ще спадне .
Сложете го в хладилника за един час ,а после го извадете от формата ,  прехвърлете го в тортена чиния и го върнете в хладилника за поне 10 часа.
После го поръсете с пудра захар и е готов да ви дари с много наслада и положителни емоции ,защото го приготвихте с много любов  за  хората които обичате !
 Хранете се вкусно и бъдете щастливи ! 💖
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК
Гответе с любов , хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи! 💖

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.