понеделник, 15 януари 2018 г.

Млечна баница с тиква и орехи

" Млечната  баница " е мил и вкусен спомен от детството в натуралния си вариант ,защото  тази рецепта е на моята баба-светла й памет . Оргиналната рецепта може да видите тук ТУК
" Млечна баница с тиква и орехи" е обаче варианта ,който сега ви презентирам и чисто нов ,експериментирах и се получи убийствена вкусотия , направо ще си оближете и пръстите .
Толкова е сладичка , така се топи в устата, че съм много, мноооого доволна, защото стана още по-добре от това ,което имах като очакване ,когато започнах да я правя и грам не се чудете дали да я пробвате , защото ще загубите много . 
Рецептата е изключително лесна и бърза за приготвяне, което автоматично я вкарва в любимите ми зимни десерти за напред. 
Продукти :
финно-точени кори 350 гр. ( ако вземете стандартен пакет от 500 гр. ще ви останат)  
7 яйца
1 л.прясно мляко
2 чаши захар
2 ванилии
125 гр.масло
500 гр. настъргана на едро ренде тиква
100 гр. смлени орехи 
Разтопете маслото в микровълновата или на котлона . Вземете по голяма тава и я намажете с 3-4 лъжици от стопеното масло .Взимате кора,правите си я на хармоника и я слагате в тавата,след това следващата и така докато запълните тавата,но не трябва да ги мачкате и притиската,баба ми казваше "трябва да им е рахат на корите", така че не ги мачкайте , а леко и нежно процедирайте с тях ,ако ги стискате баницата  ви ще стане глетава . 
  Когато запълните тавата с кори с лъжица поливате навсякъде от разтопеното масло и бутвате да се пече в загрята на 200 градуса фурна .Следите печенето и някъде след около 10 минути , когато видите,че баницата е златисто-кафява я  изваждате от фурната . 
Върху изпечените кори сипвате настърганата тиква и орехите и с лъжица мноооого  хубаво разбъркайте всичко , а след това заливате със сместта, която сте си приготвили от яйцата, млякото, захарта и ванилията.
Връщате я обратно във фурната и печете още около 25-30 минути на 200 градуса ,докато изчезне течността,не я дръжте повече,ще се изсуши. 
Когато изстине я украсете с пудра захар и и се насладете-да ви е мнооого сладичко !
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК

Гответе с любов, хранете се вкусно и бъдете мноого щастливи! 💖 



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.