Кой иска " Пилешки бургер" ? ☺
Повярвайте ми,че колкото е съблазнителен на вид е двойно по неустоим на вкус .
Бързо , лесно и вкусно решение ,което ще направи щастливи всички у дома и най-вече децата,които открай време си падат не толкова по готвените манджи , и от време на време може пък да им осъществяваме не толкова правилните хранителни желания и на другия ден с лекота да ги убедим да си хапнат "гадната супа топчета" ☺
Количествата,които ще ви дам са за 4 бургера.
Повярвайте ми,че колкото е съблазнителен на вид е двойно по неустоим на вкус .
Бързо , лесно и вкусно решение ,което ще направи щастливи всички у дома и най-вече децата,които открай време си падат не толкова по готвените манджи , и от време на време може пък да им осъществяваме не толкова правилните хранителни желания и на другия ден с лекота да ги убедим да си хапнат "гадната супа топчета" ☺
Количествата,които ще ви дам са за 4 бургера.
Продукти:
1 пилешки гърди(обезкостени)
4 питки(кръгли)
4 яйца
олио
сол,черен пипер
свежа марула или салата айсберг
1 домат
майонеза
2с.л брашно
1с.л галета
1 с.л.царевично брашно
1 с.л сусам
4 питки(кръгли)
4 яйца
олио
сол,черен пипер
свежа марула или салата айсберг
1 домат
майонеза
2с.л брашно
1с.л галета
1 с.л.царевично брашно
1 с.л сусам
Започвам като от пилешките гърди си изрязвам пържолки.
След това ги поставям една по една в пликче ,начуквам я съвсем до изтъняване,но да не се скъса .Така и с останалите .Подреждаме си ги в чиния,посолявам ги и ги подправяме с черен пипер.
Разбивам си едното яйце с трите жълтъка,а 3 те белъка ги оставяме в купа,където малко по-къно ще ги разбиа с миксера на сняг .
В друга суха чиния смесвам сухите подправки (двата вида брашно,галетата и сусама ) и
започваме да потапям първо в яйцата , после овалвам хубаво от всякъде всяко парче със сухата смес и ги подреждаме в друга чиния едно до друго.
След последнето оставям настрана 20 минути, за да стегне панировката.
Разбиваме 3 те белтъка на сняг с щипка сол вътре(гледайте да не става много втвърдено) и включваме котлона да загрява,а на него слагам тиган с повечко мазнина(поне един пръст,а и повече).
Когато зацвърчи мазнината намалявате котлона на средна степен,взимате парче месо,потопявате го в белтъците и го слагате да се пържи.
Имайте предвид,че стават адски бързо(аз дори неуспях да направя снимка на самото пържене,просто не ми стигнаха ръцете) ,но стане ли златисто-кафяво обръщате,после и от другата страна така(максумум по минута на страна) и изваждате върху хартия,за да се отцеди излишната мазнина.
След като приключих с пърженето си избираме по-вътрешни,крехки и свежи листа марулка,измиваме тях и домата,а домата го нарязвам на кръгчета.
Най-лесното е да наредим бургера първо половината питка,парчета панирано месо,марулка домат и отгоре майонеза.
Може по ваше желание да си добавите пържени картофки или кетчуп,но специално на мен картофките ми идваха в повече и щеше да ми е тежко за хапване,а така беше много вкусно,свежо,хрупкаво и според мен нищо не му липсваше !
Последното,което трябва да си направи преди да сглобим бургера е да запечем леко питката ,това става като я цепнем през средата и я сложим в нагрят на котлона тиган за по минута от всяка страна, колкото да стане топла и хрупкава.След това ги поставям една по една в пликче ,начуквам я съвсем до изтъняване,но да не се скъса .Така и с останалите .Подреждаме си ги в чиния,посолявам ги и ги подправяме с черен пипер.
Разбивам си едното яйце с трите жълтъка,а 3 те белъка ги оставяме в купа,където малко по-къно ще ги разбиа с миксера на сняг .
В друга суха чиния смесвам сухите подправки (двата вида брашно,галетата и сусама ) и
започваме да потапям първо в яйцата , после овалвам хубаво от всякъде всяко парче със сухата смес и ги подреждаме в друга чиния едно до друго.
След последнето оставям настрана 20 минути, за да стегне панировката.
Разбиваме 3 те белтъка на сняг с щипка сол вътре(гледайте да не става много втвърдено) и включваме котлона да загрява,а на него слагам тиган с повечко мазнина(поне един пръст,а и повече).
Когато зацвърчи мазнината намалявате котлона на средна степен,взимате парче месо,потопявате го в белтъците и го слагате да се пържи.
Имайте предвид,че стават адски бързо(аз дори неуспях да направя снимка на самото пържене,просто не ми стигнаха ръцете) ,но стане ли златисто-кафяво обръщате,после и от другата страна така(максумум по минута на страна) и изваждате върху хартия,за да се отцеди излишната мазнина.
След като приключих с пърженето си избираме по-вътрешни,крехки и свежи листа марулка,измиваме тях и домата,а домата го нарязвам на кръгчета.
Най-лесното е да наредим бургера първо половината питка,парчета панирано месо,марулка домат и отгоре майонеза.
Може по ваше желание да си добавите пържени картофки или кетчуп,но специално на мен картофките ми идваха в повече и щеше да ми е тежко за хапване,а така беше много вкусно,свежо,хрупкаво и според мен нищо не му липсваше !
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте в нея като КЛИКНЕТЕ ТУК
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.