сряда, 3 януари 2018 г.

Принцеси с кайма и кисело мляко

Нова рецепта за любимите ми 'Принцеси с кайма" 💖
След като предните дни преминаха под мотото "Яж , че ще се развали" ☺днес сутринта приготвих за закуска тези страхотни принцеси ,които освен със страхотния си вкус се отличават и с много апетитния си външен вид ,а уханието,което се носи из стаята докато се пекат е просто божествено от многото аромати,които съдържат  .
  Каймата грам не се свива ,защото в рецептата има кисело мляко, което не позволява това да стане ,  филийките не се мажат първо с масло,а директно с готовата смес,което си е икономия,но без компромис с вкуса, а тя ми е любимата . 
Продукти :
500 гр.кайма
около 1 хляб
1 малка глава лук
1равна ч.л.кимион
1/4 ч.л.черен пипер
1/4.ч.л.мащерка
4 с.л. кисело мляко
1 яйце
1/3 връзка магданоз
сол на вкус  (внимавайте с каймата колко е солена)
Слагате каймата в купа и настържете лука на едро ренде, а след това добавете всички останали подправки и объркайте смес,която оставете в хладилника поне за половин час ,за да се обединят вкусовете, аз моята я бях забъркала от снощи .
С лъжица или с нож мажете равномерен пласт на всяка филия и печете в скаричка или във фурната до апетитен златисто-кафяв вид .
Честита нова година  , готвещи с любов хора ! 💗
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК

Гответе с любов , хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи ! 💖 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.