петък, 10 ноември 2017 г.

НАЙ-ВКУСНИЯ ДОМАШЕН ТЕЧЕН ШОКОЛАД

Това е ☺ СУПЕР ЪПДЕЙТ☺ (много подобрена версия) на познатата на всички рецепа за " Домашен течен шоколад". Направих го само със супер висококачествени продукти и му добавих смлени лешници. ...хора думи нямам да ви опиша какво чудо се получи...няма по-добър "Домашен течен шоколад " ГАРАНТИРАМ !!!  
  Това още веднъж доказва  твърдението,че за да стане вкусно едно ястие трябва  да се готви с възможно най-добрите продукти предлагани на пазара , макар и да ни излиза  по-скъпо ,вкуса който дават те е несравним и си заслужава отвсякъде!  
Само веднъж ще го направите и няма да помислите вече да си купите готов от магазина,та дори и любимата ми и толкова  вредна "Нутела " сега я победих и само буркана и ползвах  и дояде ли ми се просто ще си забъркам ей това, а вие направите ли го с чисто сърце може да го дадете на децата си , но пак ви казвам единственият кусур е, че хубавите продукти са малко по-скъпи , но няма да сте яли такова чудо гаранция и ще се  влюбите завинаги !
ПРОДУКТИ :

250 гр сухо  мляко "Нидо"
1 чаша захар (пластмасова от 200 ml.)
125 гр.масло - задължително немско или френско
250 мл.вода
4.с.л или 50 гр натурално какао " Премиум" на д-р "Йоткер"или белгийско 22%
100 гр. много ситно смляни запечени предварително лешници
Сухото мляко може да си го поръчате в магазина на групата тук СУХО МЛЯКО НИДО
Слагаме водата и маслото в тенджерка на котлона,докато се стопо маслото и се получи еднородна смес.В отделен съд смесваме  сухото мляко, какаото и захарта . Тук има стъпките на обикновения течен шоколад   със снимки,ако искате може да ги разгледате
СТЪПКИ ОБИКНОВЕН ДОМАШЕН ТЕЧЕН ШОКОЛАД
Изчакваме горещата смес да поизстине и сипваме на тънка струя при сухите продукти като бъркаме енергично ,добавяме и смлените лешници и пускаме пасатора с който пасираме до абсолютна гладкост цялата смес и така изчезват евентуални бучици ако има,лешниците се досмилат и оставят само аромата .
Топлия шоколад разливаме в чашки или бурканчета и слагаме за 3-4часа в хладилника да стегне,а после ще се насладите на нещо уникално със сигурност.
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК
              Гответе с любов, хранете се вкусно и бъдете щастливи!  💖



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.